DNI HASSELANDU
DZIEŃ KRÓLA EDDARDA I NOQTERNCzwarty Król po Magdzie Hasse, Piotrze Pawle I i Iwanie I Romanowie
Drodzy Hasselandczycy,
Dzisiejszy dzień jest szczególnym dniem. Świętujemy dzień naszego przewspaniałego monarchy, który dzierży swą władzę w rękach i rządzi nami. Król Eddard I Noqtern bo o nim mowa, jest naszym przewodnikiem duchowym. Wspiera nas we wszystkich działaniach i zachęca do podjęcia różnorakich inicjatyw kulturalnych. Ja trzeba to huknie na swych poddanych i nie przejmuje się, że mogą go źle odebrać. Jak trzeba to pomoże rozwiązać wszelakie konflikty na drodze porozumienia i rozmowy. Jak trzeba to zacheci do działania i podpowie jak to zrobić.
Król Eddard jest człowiekiem o niezwykle wielkim sercu, twardym charakterze i silnym uporze. Żadna magia nie oprze się jemu

Cóż mogę więcej o nim powiedzieć. Tylko tyle, że naprawdę dobrze, że z nami jest.
A ja korzystając z tego momentu chciałabym drogi Królu wraz ze wszystkimi mieszkańcami Shimontsen złożyć w tym dniu najserdeczniejsze życzenia. Aby twoja siła, upór i energia, którą masz w sobie dawała ci chęci do walki i stawania każdego dnia w obliczach wyzwań jakie stawia nam wirtualny świat. Żeby ten uśmiech który widnieje na wizerunku twoim nie ustawał. Żebyś każdego dnia niezmiennie stał na straży honoru, prawdy. I co więcej panował do końca świata i o jeden dzień dłużej. Jeszcze raz wszystkiego najlepszego.
(-) Irmina de Vellior y Thorn